valerchurch_06

Copenhagen-based architecture firm CEBRA submitted this conceptual renovation for the new church of Valer, a small town in Norway where the first church burned down in 2009. The new design is flooded with natural light and graceful angles that direct your gaze upward, which is perfect for this place of spiritual contemplation.

 From CEBRA: When the cross shape is tilted and the church's roof forms a sloping plane, the building volume appears as a stairwell or a pictorial metaphor for the stairway to heaven. Light is a fundamental element in our proposal - both in the plan layout and the orientation of the church and as a spacial and atmospheric medium for artistic expression. The church is orientated in such a way that it uses light - internally as well as externally - for the staging of cultural and chruch events.

valerchurch_01 

valerchurch_02

valerchurch_03

valerchurch_04

valerchurch_05

valerchurch_07

valerchurch_08

 

New Church of Valer from CEBRA

via designboom

Read 1973 times